image
август 23, 2023

Навигацијата низ предизвиците во ресторанската индустрија, особено со тековниот недостиг на работна сила, бара иновативен пристап. Како резултат на тоа, рестораните бараат решенија, а QR-базираниот Eorder се појавува како спасител. Ајде да истражиме како овие алатки го револуционизираат кулинарското искуство.

Зошто рестораните се соочуваат со недостиг на работна сила?

Недостигот на работна сила во рестораните не е само мит, тоа е реалност врз која влијаат различни фактори, од економски промени до здравствени грижи. Така, за да останат отпорни, од клучно значење е претпријатијата да се прилагодат на променливиот период со модерни стратегии.

Eorder системот на Ecash. Револуција во гастрономското искуство.

Со оглед на работни предизвици, Ecash QR-базираниот Eorder (бесконтактно нарачување) се издвојува како иновативно решение. Гостите сега можат да скенираат QR-код, веднаш да пристапат до менито, да прават селекции и да плаќаат беспрекорно преку системот Eorder (QR нарачување) на Ecash. Затоа, овој систем не само што се справува со недостигот на работна сила, туку и го подигнува гастрономското искуство.

Бенефити од бесконтатно нарачување

Бесконтатно гостување, не е само тренд. Тоа е монументална промена во угостителскиот бизнис со бројни предности:

Безбедност пред се. Во овој свет по пандемијата, смалувањето на физичките контакти не само што го зголемува нивото на безбедност, туку и гради околина на доверба, докажувајќи на вашите гости дека сте посветени на нивната безбедност.
Рационализирана ефикасност. со нарачките кои се испраќаат директно во кујната преку Eorder (нарачка QR), грешките се намалуваат на минимум, а времето на чекање се скратува, што резултира во попријатно искуство.
Совладување на податоци со Ecash. Со cloud-базираниот Ecash ПОС софтвер , рестораните можат да искористат мноштво податоци за клиентите кои го користат QR системот, отворајќи го патот за персонализиран маркетинг, специјализирани понуди и подлабоко разбирање на гостите на рестораните.

Прифаќање на QR и бесконтактните системи

Без сомнение, бидејќи индустријата се соочува со работни предизвици, од суштиносто значење е неопходноста од Eorder и бесконтактните решенија:

• Опремете го вашиот тим. Погрижете се членовите на персоналот да се чувствуваат удобно при користење на Ecash софтверот и да го разберат неговиот целосен пакет на предности. Со оглед на тоа што модерната технологија е насочена кон корисникот, периодичните сесии за обука ќе придонесат за целосно запознавање на системот.
• Рашири го зборот. Објавете го вашиот технолошки пристап за привлекување на гости. Искористете ја моќта на социјалните мрежи за да го истакнете уникатното, бесконтактно искуство што го нуди вашиот ресторан.
• Останете прилагодливи. Угостителската индустрија постојано се менува. Внимавајте на технолошките трендови, преференциите на гостите и динамиката на пазарот што се развива за да останете чекор понапред од конкуренцијата.

Како QR нарачувањето го решава проблемот со работна сила

Комплементарни стратегии во услови на недостиг на работна сила

Иако Ecash cloud-базираниот Eorder систем е моќна алатка, диверзифицирањето на вашите стратегии е клучно:

Поедноставено преуредување на менито. Поконцизното мени може да го намали притисокот во кујната, истовремено истакнувајќи ги вашите најдобри понуди.
• Направете ги смените флексибилни. Привлечете потенцијален персонал со флексибилно работно време, промовирајќи рамнотежа помеѓу нивниот професионален и личен живот.
• Наклонете се кон автоматизацијата. Користејќи алатки за рационализирање на задачи, од резервации до собирање повратни информации, автоматизацијата обезбедува ефикасност, а истовремено ги намалува потенцијалните грешки.

Заклучок: Cloud-базираниот Пос систем на Ecash – поглед кон иднината.

Како заклучок, интеграцијата на Eorder и Ecash ПОС системот им овозможи на рестораните ефикасно и ефективно да опслужуваат повеќе гости. Засилените прегледи на клиентите и зголемената репутација на брендот се доказ за нивното влијание. Во суштина, во услови на предизвици, со соодветни технолошки алатки, угостителската индустрија не само што може да опстане туку и да напредува.